Suuri sukkatesti

 

Tänä vuonna tutkin teidän puolestanne sen, mitä olette aina halunneet tietää; Eli kauanko sukat kestää!

Olen laskenut vaatteideni käyttökertoja jo kaksi vuotta, mutta sukkia en ole ennen tätä ottanut vaatekirjanpitoon mukaan. Tämä ihan siitä syystä, että olemme käyttäneet tähän asti yhteisiä sukkia perheenjäsenten kanssa. Halauan kuitenkin löytää vaatekaappiini pitkäikäisiä vaatekappaleita, joita todella käytän ja joita voin hyvillä mielin suositella myös teille. 

Tietenkään mikään ei kestä ikuisesti, mutta voimme etsiä vaatteita, jotka kestää käytössämme hieman muita pidempään. 

Innoistuin käyttökertojen laskemisesta luettuani Hesarin jutun Olof Hoverfältistä, joka alkoi laskemaan vaatteiden käyttökertoja selvittääkseen saako rahalla laatua ja mikä on kunkin vaatteteen käyttökertakustannus. 

Käyttökertakustannuksen lisäksi olen lisännyt taulokkoon muutamia tietoja, jotka kiinnostaa itseäni erityisesti, kuten materiaalin ja valmistusmaan, tai sen, onko vaate ostettu käytettynä, tai olenko korjannut vaatetta. Tosin myönnettäkööt, että sukkia jaksan harvemmin parsia. 

En itse pidä vaatekaupoissa notkumisesta, joten jos löydän hyvän pitkäikäisen vaatteen, käytän sen puhki ja ostan uuden samanlaisen. 

Täytyy kuitenkin muistuttaa, että usein ihmiset ajattelevat vaatteidensa käyttökerrat paljon suuremmiksi, kuin ne todella ovat. Muistan jostain lukeneeni, että joillekin 40 käyttökertaa saattaa tarkoittaa viiden vuoden käyttöä. Se kuulostaa vähältä, mutta jos ajattelemme, että usein tavallisessa vaatekaapissa saattaa olla satoja vaatteita, niin emme millään ehdi käyttämään yksittäisiä vaatteita kovin montaa kertaa vuodessa. 

Itse olen vaatteiden suhteen aika extreme minimalisti. Vaatekaapissani on juuri nyt 26 vaatetta asusteineen päivineen, ulkovaatteet ja kengät mukaanlukien. Tosin se määrää hiukan elää suuntaan jos toiseenkin. Koska käyttökertoja kertyy vaatteille pienessä ajassa paljon, näen aika nopeasti, että onko vaate kestävä. 

Toivottavasti tulevista sukkatestauksista on sinullekin hyötyä. Itse aijon löytää ne lempi sukat! 

- Riina Kommentit

Suositut tekstit