Syy, miksi siivoan kaapit joka kuukausi.

 

"Kevät yllätti lapsiperheen äidin".... Oon aina ollut juuri se tyyppi, joka vuodenajan vaihtuessa ryntää paniikissa kauppaan ostamaan välikausivaatteita ja talvitakkeja ja jonka lapset kulkee talvikengissä melkein siihen asti, kun puut ovat hiirenkorvilla, koska en vaan ole huomannut hankkia kamoja ajoissa. (tai ainakin melkein ;))

Tämä saattaa kuulostaa aika pähkähullulta, mutta nykyään siivoan kaapit kerran kuukaudessa. Se on helpottanut suurperheemme arkea huomattavasti! Sen lisäksi, että saan pidettyä minikotimme tavaramäärän aisoissa, saan listattua ylös myös puutelistaa, jolloin on suurempi todennäköisyys, että saan hankittuakin puuttuvat asiat ajoissa. 

Siivoan minikotimme kaappeja maksimissaan vartin kerrallaan aina sillon, kun huvittaa. Yritän kuitenkin tähdätä siihen, että kaapit olisi käyty läpi aina kuun vaihteeseen mennessä. 





On myös toinen syy, miksi rakastan kuukausittaista kaappien järjestelyä: Joutuessani kohtaamaan omistamani tavarat joka kuukausi, saa se lopulta olemaan itselleen rehellinen. En pääse kaapin perällekään tungettuja tavaroita pakoon. 

Esimerkiksi tänään jouduin myöntämään, etten tulisi kaikella todennäköisyydellä käyttämään hankkimiani kasvokuppeja, sillä viimeisen vuoden aikana, olin käyttänyt niitä vain muutaman hassun kerran. Karsin ne viemästä säilytyskoristani turhaa tilaa. 

Onneksi ajan myötä teen koko ajan vähemmän tälläisiä hutiostoja ja suurin osa tavaroistani onkin sellaisia, jotka ovat intensiivisesti käytössä. 

Meidän neljän lapsen lapsiperheessä kuukausittainen kaappien siivoaminen toimii! 


- Riina 



Kommentit

  1. Mitä kaikkia kaappeja tarkoitat? Myös keittiö, vessa, siivous jne. vai lähinnä vaatekaapit?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit