ISON PERHEEN MINIKOTI

ison perheen pieni koti


Kuusi henkinen perheemme asuu 56 kolmiossa kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta. Meille pieni koti antaa mahdollisuuden valita!

Tilastokeskuksen mukaan asumme kuitenkin ahtaasti. Ahtaasti asuvaksi luokitellaan kuulemma silloin, jos huonetta kohti asukkaita on enemmän, kuin yksi. Toisaalta taas kuuden hengen asuntokunnalla on keskimäärin käytössään 20.8/hlö ja meillä on hieman alle puolet siitä. Minimalismin ansiosta kotimme tuntuu kuitenkin tilavalta. Siis siitäkin huolimatta, että teemme töitä kotoa käsin ja yksi huoneista on arkena miehen työhuoneena. 

Musta on hauskaa, että tälläkin huonemäärällä tuntuu aina kuitenkin löytyvän tyhjä huone kirjoittamiselle! Kirjoitan tätä blogitekstiä juuri nyt lastenhuoneessa, kun lapset taas ovat olkkarissa leikkimässä ja tietokoneilla miehen työhuoneessa. 

suurperhe kolmiossa

Huoneiden rajat häilyvät meillä muutenkin. Käytämme esimerkiksi olohuonetta myös nukkumiseen. Nukumme olkkarissa perhepedissä kahden pienimmän lapsen kanssa. Levitämme futonit yöksi lattialle ja rullaamme ne päivisin sivuun. 

Asumiskustannukset ovat hyvin kohtuulliset, joka tuo taloudellista liikkumavaraa. Se on todella suuri asia ainakin meidän lapsiperheessä!

Lapsiperhe pienessä kodissa

Asumisratkaisut tehdään meillä kuitenkin kaikkien tarpeet edellä! Vaikka kahdella vanhemmalla lapsellamme onkin tällä hetkellä yhteinen huone, niin tarvittaessa asumisratkaisuja katsotaan uudestaan, jos siltä tuntuu. 

Pienen kodin ei siis tarvitse tuntua ahtaalta. Huoneet kannattaa ajatella monikäyttöisiksi ja kaikkien tarpeita on hyvä kuunnella. Kaupungissa elämä laajenee myös ulos: kerrostalon pihaan, lähimetsiin,  kirjastoon ja kahviloihin. 

- Riina 

Kommentit

 1. Olisi kiva saada pohjapiirustus teidän kodista, siis ihan vaan suunnilleen. Ja huonekalut mitkä on missäkin kohdassa. Meillä samankokoinen perhe ja noin 100 neliöö. Joskus karsin jo paljon tavaraa mutta yhtäkkiä sitä on taas ihan liikaa. Haluisin alottaa taas uudestaan ja jatkaa loppuelämän. Sulla on mielenkiintoinen blogi! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos ehdotuksesta! Pohjapiirrustus löytyy nyt instagram sivultani, se ei tosin ole mittakaavassa :D. Kiva, kun eksyit blogiini <3 - Riina

  VastaaPoista
 3. Kiitos pohjapiirustuksesta! :)
  Sen vielä kysyn, onko sulla edelleen joku pesuaine mikä käy lähes kaikkeen kodin puhdistukseen? Mulla käy henkeen kaikki hajusteelliset ja haluisin mahdollisimman vähän mitään eri purkkeja. Oliko Marseille saippua sellainen, mikä käy kaikkeen? Joskus taisin toisesta blogistasi lukea aiheesta!? Kiinnostaisi postaus aiheesta 'kaikki kodin puhdistusaineet'. Eli ikkunan pesuun, uunin pesuun, laminaatin pesuun, vessanpöntön pesuun, saunan pesuun jne. Jos olet siis perehtynyt aiheeseen. Itse olen käyttänyt aina vähän mitä sattuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei Marseille saippua käy, mutta oon välillä ostanut kookospohjaista siivoussaippuaa, joka käy kyllä miltein kaikkeen. Ikkunat tosin oon pessyt yleensä etikalla. Kiitos postaus vinkistä! Laitankin sen korvan taa. - Riina

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit