Alle 10 neliötä per nenä.


Täällä meillä asuu kuusi henkeä 56 m² asunnossa. Se tarkoittaa alle kymmentä neliötä henkeä kohden. Vaivihkaa jäimme tänne senkin jälkeen, kun kolmas ja neljäs yhteinen lapsi syntyi. Pidimme alueesta ja järkevän hintaista isompaa asuntoa ei vain löytynyt. 

Niinhän se kuitenkin on, ettei tärkeintä ole neliöiden määrä, vaan se, kuinka niitä käyttää. 56  tarkoittaa 9,33.. m²/ hlö Sen voin näiden vuosien jälkeen sanoa ahtaasti asuville, että teette mitä teette, mutta suojelkaa lattiapinta-alaa! 

Meillä ei ole parisänkyä, sohvaa, nojatuolia sohvapöytiä, yöpöytiä, eteisen pöytää, enkä mitään näistä ole kyllä kaivannutkaan! Sen sijaan mulla on esimerkiksi tilaa kotijumpata olohuoneessa. 

Välillä vähän sotkua pienessä kodissa tulee, mutta eikö lapsiperheessä aina?! Olen koittanut olla ittelleni lempeä niinä päivinä, kun aikaa striimaamiselle, tai kirjoittamiselle päivisin siunaantuu. En todellakaan käytä sitä aikaa aamusotkujen siivoamiseen, kun lapset on eskarissa, tai koulussa. futonit oli tänäänkin aika pitkään rullaamatta sivuun, mutta eihän se nyt haittaa... Iltapäivällä, kun sitä lattiapinta-alaa tarvii enemmän, tulee sänkykin purettua... 

Se, että kaikkialle on super lyhyt matka, merkkaa suurperheelle aika paljon! Kaupat ja koulut on vieressä. Kirjastoon kivenheitto. Keskustaan pienenkin jaksaa kävellä. Ympäristö super kiva puistoineen ja kaikkineen. Olisi aika iso kynnys muuttaa isomman kohtuuhintaisen vuokra-asunnon perässä sivummalle. 

On arkea helpottavaa, että vuokran jälkeen jää vähän väljyyttä talouteen. 

Tilastokeskuksen mukaan asumme super ahtaasti. Meillä on 3h + k, mutta asumisväljyyteen ei keittiötä lueta, vaikka meillä tosin se on hyödynnetty mun työhuoneenakin. Ahtaasti asuvilla on vähemmän, kuin yksi huone henkeä kohden ja meillä asuu kaksi henkeä huonetta kohti. 

Tietenkin tavaran määrä on hyvä sovittaa säilytystilaan. Tosin puoliso on sen verran hyvä pelaamaan tetristä, että hirvittää...  Mää en saisi puoliakaan niistä tavaroista mahdutettua kaappeihin, mitä puoliso 
 
Vähän pitää kuitenkin tätä asuntoa myllätä ja varmasti lähiaikoina heitämme huoneita vähän päikseen. Miten te muuten ootte jakaneet yhden huoneen kahden lapsen kesken? Mietimme jotain sermiä, tai kirjahyllyä, koska seinää ei toki vuokra-asuntoon voi rakentaa... Jotain pesämäistä rauhaa haluamme kuitenkin suoda, vaikka sopuisasti kaksi isompaa jakavatkin huoneen. 

- Riina 

'


Kommentit

  1. Meillä on parvisängyt peräkkäin seinää vasten niin siinä on lapsilla omat puolet. Sai hetken etsiä tarpeeksi lyhyitä parvisänkyjä, korkeutta niissä on reilusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivalta ratkaisulta kuulostaa kyllä... Pitääkin miettiä :)

      Poista
  2. Itse tilasin juuri Vekeltä lattian ja katon väliin kiristettävän verhotelineen, niin saadaan lastenhuone jaettua ja jatkettua elämää pienessä kodissa. Yritän muistaa tulla raportoimaan kun saan sen, että miten toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itse kanssa verhosysteemiäkin. Hyvä puolihan siinä olisi sekin, että verhot eristää myös vähän ääntä.

      Poista
  3. Vau, teidän asumistilanne on todella inspiroiva! On hienoa nähdä, kuinka tehokkaasti hyödynnätte pienen asunnon jokaisen neliön, ja että mukavuudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka tilaa on vähemmän. Sermi tai kirjahylly lastenhuoneen jakamiseen kuulostaa loistavalta idealta. On mielenkiintoista seurata, miten saatte tilat järjesteltyä uudelleen – tsemppiä mylläykseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti sun viestistä! Saa nähdä millaseen järjestelyyn päädytään :)

      Poista
  4. Kiinnostaa myös kaikki vinkit huoneen jakamiseen! Meillä ei vielä ajankohtaista mut muutaman vuoden päästä lapset ehkä haluaa enemmän omaa rauhaa. Itse asuin koko lapsuuden ja nuoruuden isosiskon kanssa samassa huoneessa ja hyvin selvittiin vaik joskus riitaa tulikin siisteydestä tai kavereiden tuomisesta, mut toisaalta se oli meille opettavaista ja ollaan edelleen tosi läheisissä väleissä. Ja ihania muistoja illoista kun aina juteltiin kuulumisia ennen nukahtamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että huoneen jakaminen onnistui :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit