Mikä on sun tekosyy omistaa sänky?

 


Parisänky: 160x200cm. Lisäksi vähintään metri lisää tilaa molemmilla puolilla, jotta ylipäätään pääset vaivattomasti tuohon välttämättömän leiman saaneen huonekalun syleilyyn. 

Voimme tietenkin heti alkuun sanoa, että ihminen viettää usein kolmanneksen elämästään sängyssä. Meillä kaikilla on viikossa 168h. Keskimääräisellä 8h unilla vietämme 56h viikossa nukkuen.

 Sängyllä pitäisi olla merkitystä, sanoo joku, mutta olen silti sitä mieltä, että se vie älyttömästi tilaa! 

Tämä selkävaivainen kansa usein purnaa, että "Mulla on huono sänky". Ne ostaa ehkä yhden, toisen ja kolmannenkin. Maksaa isomman asunnon neliöistä, jotta ylipäätään se sänky sinne mahtuisi.

Entä jos selkävaivoja ei selätetäkään uudella sängyllä, vaan sängystä luopumisella?

 Nukkumalla sängyn sijaan patjalla lattialla, se saattaa tukea selän hyvinvointia. Lattia antaa tukea selälle, eikä päästä runkoamme ehkä niin herkästi epänormaaleihin asentoihin. Mulla sängystä luopuminen oli paras päätös ikinä! Läpi elämän vaivanneet selkäkivut vaan katosi...

Onhan se niinkin, että ison parisängyn alta on todella ärsyttävä myös imuroida. Sängyn alle myös mystisesti ajautuu kaikenlaista... Esimerkiksi sukkia... Mitä sun sängyn alta löytyy?

Joku ehkä on sitä mieltä, ettei lattialla nukkuminen kannata, koska ihmisestä lähtee hikeä ja nesteitä joka tiivistyy patjan ja lattian väliin ja vaarana on patjan homehtuminen. Uskallan kuitenkin väittää, että jos patjat nostaa päiväksi sivuun lattialta, ei ongelmaa synny ! Halutessaan patjan/futonin alle voi sujauttaa hengittävän tatamin.

SÄNGYSTÄ LUOPUMINEN JA PATJOIDEN RULLAAMINEN PÄIVISIN SIVUUN, TEKEE TILASTA EHDOTTOMASTI MONIKÄYTTÖISEMMÄN!

Mulla menee patjapedin purkamiseen alle 2,5minuuttia. Tosin siinä on kaksi patjaa, neljä peittoa ja neljä tyynyä, koska nukumme perhepedissä pienimpien lasten kanssa. En tiedä onko 2,5minuuttia elämästä sellainen aika, että sen takia kannattaisi maksaa yhdestä makuuhuoneesta enemmän. Musta ei ole! Nukumme siis olkkarissa, jossa syödään, jumpataan, pelataan ja leikitään, eli lattiapinta-ala tulee todella monipuolisesti käyttöön myös päivisin. 

Sitten on vielä sekin, että muutothan tässä helpottuu, kun pitää kantaa asunnosta toiseen vain patjat, eikä painavaa sängynrunkoa. 

Ja jos mennään lapsiin ja perhepetiin, niin lattialla patjalla nukkuminen perhepedissä on ehdottomasti turvallisempaa pienenkin vauvan kanssa. Sänkyä ei tarvitse rajata millään kovin kummoisilla barrikadeilla ja siihen ei liity putoamisriskiä. 

Tietenkin tässä voidaan mennä pidemmälle ja ruveta ajattelemaan jotain montessori-periaatteitakin, jossa kaikki pitäisi olla pienenkin lapsen ulottuvilla, joka sitten tukee lapsen kehitystä ja itsenäisyyttä...

Jonkin huonekalun omistaminen tuo mukanaan usein muitakin huonekaluja... Jos omistat sohvan, sulla on usein sohvapöytä ja lipasto, jossa on televisio. Jos omistat sängyn, sulla saattaa oolla yöpöydät ja erillinen sängynpäätykin. Luopumalla sängystä, voit luopua myös oheishuonekaluista.  

Mikä on sun tekosyy omistaa sänky? 


- Riina 



Kommentit

  1. Millaiset patjat teillä on? Meidän futoni on niin turkasen paksu että vaikka onkin puhasta puuvillaa niin se on aika repäisy taittaa kaksinkerroin, saati että sais rullattua rullaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tilattiin ohuemmat, kuin normaalit futonit. Meillä on 8cm paksut, joka on melko ohut jo ja kaikille se ei varmasti sovi, mutta meille paksuus oli juuri sopiva ja rullaaminen onnistui hienosti.

      Poista
    2. Kiitos! Teillä on sitten huomattavasti kevyemmät versiot :) Pitääpä pistää harkintamyssyyn tulevaisuutta varten

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit