Järjestäminen aloitetaan väärin!Monesti aloitamme järjestämisen vähän väärästä päästä. Avaamme ehkä vaatekaappimme ja alamme karsimaan sieltä asioita, joita emme enää tarvitse. Voisi kuvitella, että juuri tämä on sitä, mitä pitääkin tehdä! Unohdamme kuitenkin kaikkein tärkeimmän.... 

Nimittäin ennen, kun alamme karsimaan kamojamme, tulisi ensin pysähtyä miettimään, millaista arkea  oikeasti haluaa elää. Miltä kotisi ja arkesi näyttäisi, kun se on järjestyksessä? 

Unelma-arjen visualisointia voi tehdä mielessä, kirjoittamalla, tai aarrekartalla. Sen voi koota vaikka Pinterestissä, tai Paintilla, tai niitä kaikkia yhdessä.

Vaikka on aina hyvä idea leikata lehdistä kuvia lomakohteista, niin haluan sinun ajattelevan myös niitä päiviä, kun ulkona sataa loskaa ja olette juuri tulleet lasten kanssa eteiseen. Tai silloin, kun olette heränneet ja ulkona on vielä vähän pimeää. Tai niitä hetkiä, kun tulette koulusta, töistä ja harrastuksista kotiin. Miltä kotinne näyttäisi arkisina hetkinä? 

Suurin osa elämästämme on arkea ja koti on hyvä rakentaa tukemaan juuri sitä! 

Millaista on ottaa kausivaatteet esiin? Miltä eteinen näyttäisi, kun siellä on vain kaikki tarvittava? Kun avaat keittiön kaapin, mitä näkisit? Miltä keittiön työpöytä näyttää ja millaista ruokaa sen ääressä tekisit? 

Arjen pitää tuntua helpolta! Se ei saa olla asia, joka perheellisille olisi vain utopiaa. Ei niin, että otatko lapsiperhearjen vai helpon elämän. Haluan molemmat! 

Esimerkiksi olemmme valinneet nukkuvamme lattialla futoneilla pienten kanssa, sillä en jaksaisi sitä sänkyrallia huoneesta ja pedistä toiseen. Lapset nukkuvat perhepedissä hyvin, joten he saavat siirtyä omiin sänkyihinsä sitten, kun heistä itsestä tuntuu siltä. Oma koti pitää rakentaa juuri niin, kun itsestä tuntuu hyvältä. Ei niin, kuin jossain lastenhoito-oppaassa lukee. Tärkeintä lapsiperheessä on kuitenkin hyvät yöunet. Vaalikaa niitä! 

Helpotan arkeani asioilla, jotka säästävät aikaa. Tilaan ruokaa kotiin ja pidän kalenterini mahdollisimman tyhjänä. 

Helppo arki kuuluu ihan kaikille! Millainen olisi sinun unelmien arki? 

- Riina 

Kommentit

Suositut tekstit