Minimalismin hyödyt introvertille

Minimalisti introvertti


 Olen huomannut saman, minkä Stressitohtori ; minimalismista on todellakin hyötyä introvertille ja erityisherkälle luonteelleni! Ärsykkeiden vähentäminen ja arjen yksinkertaistaminen on vähentänyt kuormitusta ja mulla on enemmän aikaa latautua sosiaalisten tilanteiden jälkeen. Onko sullakin niin?

On jännä, kuinka intensiivisten tapaamisten ja ihmispaljouden lisäksi, myös visuaalinen sotku saattaa rasittaa introverttejä. Onkin sanottu, että introvertit on taipuvaisempia minimalismiin, kuin ekstroverit.  Voin itse parhaiten, kun saan töitä tehdessä itse valita ympäristön ja kuinka paljon ympärilläni on ärsykkeitä.

Myös tehtävien ja tapaamisten minimointi on mulle oikeasti tosi tärkeää! Mietin, voiko tapaamisia ripotella järkevämmin kalenteriini ja myönnän, että joskus joudun siirtämään, tai perumaan kokonaan joitain taapamisia. Oman itsensä kuuntelu on tässä avain asemassa. Kysyn iteltäni usein, että mitä tarvitsen? Joskus se on hetki kirjottamiselle suljetun oven takana, tai tarpeeksi aikaa palautua intensiivisen tapaamisen jälkeen. 

Oma koti on yleensä mulle se tärkein latautumispaikka.

  Liika sotkuisuus voi saada mielenkin tuntumaan kaaottiselta. Rentoutumiseen ei ehkä olekkaan mahdollisuutta visuaalisen sotkun takia, tai jos kotona odottaa kilometrien pituinen kotityölista...

Minimalismi antaa sotkuttomamman kodin, jossa on enemmän tilaa ajatella. On paljon helpompi keskittyä olennaiseen, kun kodin saa nopeasti järjestettyä ja keskittyminen kiinnittyy johonkin muuhun, kuin tiskeihin, tai pyykkivuoreen. 

Minimalismi antaa myös työkaluja tasapainottaa elämää, vaikka ympärillä kuohuukin epävakaat olosuhteet. On helpompi muuttaa suuntaa, kun kantamukset ovat kevyitä. 

Minimalismi luo vapautta ja riippumattomuutta. Se vähentää stressiä ja taloudellista painetta. Minimalismin avulla ei tarvitse odottaa parempia aikoja, vaan voit alkaa tehdä elämästäsi oman näköistä millon tahansa. 

Minimalismi hillitsee sitä ylistimulaatiota, joka kuormittaa introverttejä. Oletko huomannut saman?

- Riina Kommentit

 1. Heips, vieläkö tätä blogia kirjoittelet? Ajattelin, että jospa olet vaikka kesäloma-tauolla blogista, kiva olisi sun ajatuksia taas lukea!
  -k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon blogini lukemisesta! Tarkoitus on jatkaa kirjoittamista nyt pitkän blogitauon jälkeen.

   Poista
 2. Hei Riina, olen todella huomannut saman että minimalismi helpottaa ylistimulaatiota. Myös monet arjen asiat ovat sujuvampia kun ylimääräisen tavaran määrää on vähennetty. Löysin blogiisi kesällä ja koska täällä ei ole päivämääriä olen jäänyt odottelemaan saisiko lisää inspiroivia tekstejä. Erityisesti lapsi perhe konteksti kiehtoo. Kiitos inspiroivista teksteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti blogini lukemisesta. Mukava kuulla, etten ole näidenkään ajatusten kanssa ainoa. Katsotaan lähtisikö kirjoittaminen taas liitoon blogitauon jälkeen.

   Poista
 3. Samaa kyselen, jatkatko vielä kirjoittelua? Paras blogi ikinä!! Jään odottelemaan, jos jaksat vielä kirjoitella, mut ei paineita! Myös minua kiinnostaa minimalismi lapsiperheissä. Ite oon hairahtanut taas 'maximalismin' tielle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti viestistäsi! Yritän taas aktivoitua päivittelemään blogia.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit