Verenpaineen alentaminen ruualla ja elämäntavoilla.KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Ruohonjuuri (sisältää affiliatelinkkejä *) 

Olen itse tilanteessa, jossa verenpainelääkkeitä ei ole vielä tarvinnut määrätä, mutta olen silti paininut koholla olevan verenpaineen kanssa jo nuoresta aikuisuudesta asti. Verenpainelääkkeillä on ehdottomasti paikkansa,  kun sen aika ja tarve tulee, mutta oon huomannu, että verenpaineeseen voi vaikuttaa myös elintavoilla!

Uskon itse hyvän lisäämiseen! Meille usein kerrotaan, mitä kaikkee meidän pitäisi lopettaa, jotta verenpaineemme laskisi, kuten suola, lakritsi, liiallinen kahvin juonti, stressaaminen, tai painon nousu. Ajattelen kuitenkin, että tahdonvoimamme on lihas, joka ei ehkä ole heti timmissä tikissä. Sen sijaan hyvät jutut, joita voidaan lisätä elämäämme lempeästi, vähentää lopulta niitä huonojakin juttuja arjesta. 

Olen poiminut tähän postaukseen vinkkejä, joista mulle on ollut apua. Toivottavasti löydät jotain uutta itsellesikin! 

Esimerkiksi kaliumia  ja magnesiumia sisältävät ruuat auttavat ylläpitämään normaalia verenpainetta. ja näistä sitä saa:   • Pinaatti
  • Banaani

Kalium auttaa tasapainottamaan natriumin määrää kehossa. Natrium saattaa liiallisesti saatuna osaltaan nostaa verenpainetta. Kalium vaikuttaa positiivisesti myös hermostoon, joka säätelee sydämen rytmiä ja verisuonten supistumista. Tarvitsemme kaliumia yli 3g vuorokaudessa. 

Muista myös hyvät rasvahapot Uusia mielenkiintoisia tutkimuksiakin on tehty ruoka-aineilla ja löydetty niistä suotuisia viitteitä verenpaineen hallinnassa. Nämä tutkimukset ovat kiinnostavia ja saattaa toimia, vaikkakin tarvitsevat vielä lisätutkimuksia. 

Floridan yliopistossa tehdyn tutkimuksessa huomattiin, että vesimeloni sisältäää L- sitruliini nimistä aminohappoa, joka voi auttaa laajentamaan verisuonia ja siten alentaa verenpainetta. 

Pinaatti sisältää kaliumia, magnesiumia ja folaattia, sekä nitriittiä, jotka kaikki on yhdistty verenpaineen alentamiseen. 

Spirulina sisältää hurjasti hyvää tekeviä ravinto-aineita. Erityisesti spirulinan sisältämien fytoravinteiden on ajateltu vaikuttavan suotuisasti myös verenpaineeseen. Sinivihreän värin antava fytoravinne fikosyanidiinin on arveltu laajentevan verisuonia ja parantavan  verenkiertoa.

Myös *chlorella sisältää paljon sellaisia ravintoaineita, joilla voi olla hyviä vaikutuksia sydämeen ja verisuoniin,  kuten arginiini, klorofyli (lehtivihreä). 

Tietenkin kala, vihannekset, täysjyvätuotteet ja öljyt auttaa pitämään verenpaineen normaalina. 

Muista myös juoda riittävästi vettä! 

Riittävällä vedenjuonnilla saattaa epäsuorasti olla vaikutuksia kaiken muun hyvän lisäksi myös verenpaineen hallinnassa! 

Liikunnankin on sanottu auttavan korkeaan verenpaineeseen. 

Lievästi korkean verenpaineen alentamiseen ja ehkäisyyn vaikuttaa jo  kevyt, tai kohtuukuormitteinen liikunta, esimerkiksi reipas kävely. Sen on sanottu alentavan korkeaa verenpainetta 8/5mmHg

Myös kuorimittavimmilla urheilulajeilla, kuten Hiit, on päästy samanlaisiin tuloksiin.

Voimaharjoittelu näytti alentavan tyydyttävää verenpainetta 4/4mmHg. 

Verenpaineen vähentäminen liikunnalla ei edellytä laihtumista. 

Liikunta auttaa vahvistamaan sydäntä ja verisuonia. Liikunta myös auttaa laajentamaan verisuonia, joka voi auttaa verta virtaamaan helpommin ja alentaa näin verenpainetta. Liikunta voi myös helpottaa stressiä, joka on todettu nostavan osaltaan verenpainetta. Kannattaa myös lukea taannoinen Hesarin juttu liikunan vaikutuksista masennukseen ja ahdistukseen. 

Muista kysyä esimerkiksi lääkäriltä, sopiiko kyseiset keinot juuri sinulle. Mulla nämä näyttää kuitenkin toimivan! 

<3 Riina 

Kommentit

Suositut tekstit