Meillä on enemmän aikaa ottaa joulusta kaikki irtiOlen ollut nyt joulunalusviikon hirveen kipee. Joku katala flunssa on iskenyt useampaan perheenjäseneen, mutta toisaalta se on hyväkin, sillä ne pienetkin hössöttämiset jää kummasti pois. Voi alleviivata sitä seikkaa, ettei minimalistinkaan kodissa joulua vietetä kaapeissa. Kun perjantaina talvipäivänseisauksena lapset avaa lahjat, voin hyvillä mielin himmentää valoja, jos kirjahyllyyn jääneet pöyhiukkaset ahdistaa. Samalla voin vinosti hymistä tyytyväisyydestä, että puolisoni on jouluihminen, joka on hoitanut lahjojen hankkimisen miltein kokonaan. 

Täytyy myöntää sekin, että tapamme aloittaa joulunvietto jo talvipäivänseisauksena on ihanaa! Kaikki juokseminen loppuu jo kauan tavallisia joulunviettäjiä aijemmin. Syömme, mitä mieli tekee ja toisaalta ei ole mikään kiire vedellä yhtenä iltana kaikkia mahdollisia herkkuja, vaan voimme jakaa makunautintoja ja vetelehtiviä kauppareissuja monelle päivälle, ihan fiiliksen mukaan. 

Inhoan itse kausikoristeita. Asioita, joita tarvitaan vain kerran vuodessa ja muutoin ne makaa hiljaa käyttämättömänä kaapin perällä. Meillä on kyllä kuusi ja yksi lumisadepallo, jonka sain puolison äidiltä. Koristeet kuuseen keksimme silti joka vuosi mistä milloinkin. Joulukuusessa on roikkunut legoukkeleita ja eläimiä, paperikoristeita, karkkipapereita ja tänä vuonna tuunasin hajonneista farkuista muutamat koristeet. Siitä onkin tullut vähän perinne, ettei koristeita tarvitsisi erikseen ostaa. Aina sinne jotain keksitään. 

Vaikkei perheenjäseneni mitään ääriminimalisteja olekkaan, niin pidän siitä, kuinka tarkkaan lapseni punnitsevat joululahjalistojaan. En tiedä onko meidän pakettimäärämme jotenkin överi, mutta ihan yhdellä, tai kahdella lahjalla/lapsi emme kyllä jouluisin mene. Tosin joulun ja synttäreiden välillä harvoin ostamme mitään leluja lisää. Jouluna yleensä saa meiltä vanhemilta enemmän paketteja ja synttäreillä useimmiten yhden. 

 Itse en sinällään toivo mitään tavaraa ja joulussa rakastan sitä, ettei ole mihinkään kiire. Meillä on monta päivää aikaa olla, syödä ja rauhoittua. Ihan parasta! 

- Riina 


Kommentit

Suositut tekstit