Voi harmi tätä ihoa...


Minimalismin myötä olin karsinut kaiken kosmetiikan pois ja ihan syystä. Miltein kaikki asiat ärsyttivät ihoani. Ihoni on atooppisuuteen taipuvainen enkä edes tiennyt enää, mikä tuotteista aiheutti eniten hallaa. Lopulta en enää meikannut, ostellut ihonpuhdistusaineita, tai rasvoja. Karsin kaiken ja ihoni rupesi voimaan paremmin. 

Jatkuva ihon tulehdukset oli poissa, ihoni ei ollut enää jatkuvasti kuiva. Tosin rypyt, tai tummat silmänympärykset ei tietenkään hävinneet minnekkään ja myönnän että olihan se ärsyttävää! Ikäkriisi päissäni ostin vähän aikaa sitten silmänympärysvoiteen. Harmikseni se ei kuitenkaan sopinut, mutta se onkin niin yksilöllistä... Herkästä ihosta ei oikein koskaan tiedä, mikä sopii ja mikä ei. Lähtökohta kokeilulle oli kuitenkin hyvä, kun en käyttänyt mitään tuotteita, oli paljon helpompi huomata vaikuttiko tuote todella.

On mahdollista sekin, että kun kaikki kutina, punoitus ja pistely on kadonnut tuotteiden lopettamisen myötä, niin en oikein kestä enää normaalejakaan tuoksuja, tai tuotteelle ominaista pistelyä.  

Herkän ihon kanssa on jotenkin väsyneen tottunut siihen, että rahaa menee hukkaan, kun tuotteet ei sovikkaan, tai siihen, että pitkään käyttetty tuote alkaakin aiheuttamaan reaktioita. 

Tuotteettomuus ihonhoidossani siis jatkuu. Satunnaisesti villiinnyn ja saatan hieroa puuroa iholle, tai tehdä kasvoveden sitruunamelissasta, siis ihan vaan tunkea ruokaa iholle. Tosin syötävässä ihonhoidossakin on raaka-aineita, jotka ei iholleni sovi. Kuten esimerkiksi oliiviöljy, tai hunaja. Syötynä ne ovat kuitenkin herkkuja! 

- Riina


Kommentit

Suositut tekstit