Haluan tehdä Satu Rämöt ja olla paremmassa kunnossa 40-, kuin 30- vuotiaana.


Mulle tulee välillä kausia, jollon yritän liikkua enemmän ja nyt on selkeästi semmonen kausi taas menossa. 

En halua valehdella. Tietenkin toivoisin, että puntarin lukema värähtäisi lievän ylipainon puolelta normaalipainoon. Vaikka tässä on kolme viikkoa taas hikoiltu litra kaupalla, paino on laskemisen sijaan hiukan jopa noussut. HAH! Myönnän kiroilleeni vähän, mutta päätin nyt vakaasti lopettaa puntarin vahtaamisen ja nauttia kropasta, jonka ääriviivat jotenkin tunnen paremmin nyt, kun liikun taas enemmän. 

Näinä kolmen viikon aikana olen lähinnä heitellyt hiekkasäkkiä, tehnyt youtuben hiit-treenejä ja eksynyt kerran salillekin. Välillä treenaaminen on tuntunut kamalalta, mutta tietenkin olo liikunnan jälkeen on taas ollut tosi ihana. 

Tätä enennkin liikuin hiukan, mutta huomasin, ettei hiukan vaan enää riitä. 40.lähestyvä kroppa tuntuu vaativan enemmän. Viimeisen raskauden jälkeen paino on asettunut näihin lukemiin, kuin tatti.  Toinen polvikin hiukan välillä juilii. Pitää olla sen kanssa erityisen tarkka ja siksi menin oikeastaan salillekin, jos polvea tukevien lihaksien vahvistaminen helppottaisi juilimista. 

Ei sinällään ihme, että keho tuntuu hiukan jähmeältä....  30 ikävuoden jälkeen lihasmasssa ja voima alkaa pikku hiljaa vähentyä. Painoa alkaa kertyä helpommin,  40 lähestyessä naisten hormonitoiminta vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu. Keho muuttuu vähemmän joustavaksi, Palautuminen on hitaampaa. Juuri siksi itsestään on niin tärkeää pitää huolta.  

Varmasti sekin vaikuttaa, että elämämme kaupungissa on melko helppoa. Kaikki on vieressä, joten arkiliikuntaa ei kauheasti kerry. Kotona työskentely jääkaapi vieressä on hankala yhdistelmä. En edes tajua, että syön ihan kokoajan. En silti usko kieltämiseen, vaan hyvän lisäämiseen. Koitan kovasti lisätä kasviksien määrää.... Ehkä se pitkällä tähtäimellä auttaa. 

Urheilu suurperheellisenä on tietenkin välillä aika mielenkiintoista. Kotana treenatessa keskeytyksiltä tuskin koskaan voi välttyä. Haluan silti tehdä Satu Rämöt ja olla paremmassa kunnossa 40-, kuin 30- vuotiaana. 

Olen kuitenkin saanut kuulua ihanan tsemppaavaan nettikaveriyhteisöön, joka tässäkin asiassa tuntuu potkivan perseelle, kun itse tekisi mieli heittää hanskat tiskiin jo kättelyssä. 

- Riina 

Kommentit

Suositut tekstit