Kolme rutiinia, jotka toimii (melkein) missä elämäntilanteessa tahansa!

Kolme rutiinia, jotka toimivat milloin tahansa


Välillä mullekin tulee kausia, jollon repsahtelen, voivottelen, kauhistelen ja etsin tekosyitä.... Tiedän kuitenkin, että muutamalla toimivalla rutiinilla elämän saa järjestykseen helposti, askel kerrallaa, ilman hurjaa tahdonvoimaa. Näitä rutiinejä voi tehdä missä elämäntilanteessa tahansa, eikä niitä tehdäkseen tarvita mitään lisää! 

Rutiini nro. 1. : rahan managerointi 

Yhden tälläisen toimivaksi toteamani rutiinin opin Mikko Sjögreniltä. Se on rahan manageroinnin työkalu. Sijoitus kuumottelusta huolimatta, sitä voi käyttää, olipa tulot millaiset tahansa! Tärkeintä työkalun käytössä on etenkin se, että "maksat ensin itselle". Eli laitat rahaa säästöön ja sijoituksiin ennen, kuin teet mitään muuta. Tässä työkalussa ei puhuta rahasummista, vaan prosenteista. Olipa tulosi kuinka pienet, tai suuret tahansa, työkalu toimii. 

10% sijoituksiin 10% puskuriin 55% kiinteisiin kuluihin 10% opiskeluun 10% höpsöttelyyn  5% hyväntekeväisyyteen. 

Rutiini nro 2. : 7 minuutin treeni (7 minute workout)

Rakastan tehdä asioista mahdollisimman helppoja. En ehkä saa aikaiseksi käydä joka päivä lenkillä, mutta 7 minuuttia löydän itselleni ihan varmasti. 

7-minuutin treeniin kuuluu lihaskuntoliikkeitä, joita kutakin tehdään 30s ajan ja pidetään joka liikkeen välissä 10s tauko. 

Rutiini nro 3.: Zone siivous. 

Pieni kotimme pysyy järjestyksessä ehdottomasti zone siivouksen ansiosta, joka on tuttu FlyLady metodista. Yhtä zonea (eli yhtä huonetta, tai aluetta) siivotaan viikon ajan 15minuuttia kerrallaan, ja sitten siirrtään seuraavaan "zoneen". Käytännössä teen siis suursiivouksen joka kuukausi, mutta super helposti! 

Mitä on sun lemppari rutiinit? 

Kommentit

Suositut tekstit