20 asiaa, joita en omista


On niin paljon kaikkea, jota kuvittelin joskus tarvitsevani! Lopulta tajusin, että vähemmälläkin pärjää ja luopumalla elämästä voi tulla paljon helpompaakin. 

1. Meikit

Kärsin todella pitkään atooppisesta ihottumasta. Lopulta olin niin kyllästynyt ihoni rasvaamiseen, että luovuin kosmetiikasta miltein kokonaan ja kappas, ihoni kunto parani! 

2. Kasvojen puhdistusaineet

Oli vaikeaa löytää atooppiselle iholleni sopivaa kasvojen puhdistusainetta, joten lopulta luovuin niistäkin kokonaan. Puhdistan kasvojani joskus harvakseltaan kauraryyneillä ja teen kasvovettä mausteista, kuten sitruunamelissasta, tai timjamista. 

3. Deodorantti

En osta enää deodoranttia kaupan kosmetiikkaosastolta, mutta käytän deodoranttina tarvittaessa ruokasoodaa, jonka sotken öljyyn. Esim. seesamöljy sopii tarkoitukseen hyvin. 

4. Hiusten muotoilutuotteet.

En ole ikinä ollut kovin innokas laittamaan hiuksiani. Käytinkin hiuksiini eniten aikaa silloin, kun mulla oli rastat, sillä pyörittelin rastoihin mehiläisvahaa. Nykyään en tarvi sitäkään. 

5. Hiustenkuivaaja. 

Hiustenkuivaajani hajosi, enkä koskaan ostanut uutta. Siitä on nyt jo varmasti yli kolme vuotta. Ilmankin pärjää ;) 

6. Mikro. 

En itse asiassa ole koskaan hankkinut mikroa omaan kotiini. Jo pienenä opin, ettei se välttämättä ole kaikille kovinkaan turvallinen laite. Isoäidilläni oli sydämentahdistin ja jostain syystä piti aina huikata, että "mummeli pois keittiöstä", jos meinasi käyttää mikroa. Mikro saattoi kai sekottaa koko tahdistimen. 

7. Rannekello. 

Pidin tosi pitkään nahkahihnaisen rannekelloni tallessa, vaikken käyttänytkään sitä. Lopulta tajusin, ettei se laatikonpohjalla todellakaan toisi kellekään iloa ja annoin sen pois. En ole katunut. 

8. Parisänky

Luovuimme sängystä nelisen vuotta sitten ja se oli kyllä paras päätös ikinä! Saimme valtavasti lisää lattiapinta-alaa päivisin ja simpsalapim! Selkäsärkynikin oli poissa! Levitämme patjat lattialle perhepediksi iltaisin ja rullaamme ne aamulla sivuun. 

9. Valkosipulipuristin. 

Litistän valkosipulin veitsen lappeella ja silppuan pieneksi. Ei siihen puristinta tarvita! 

10. Cd- levyt

Tiesitkö, että saat kopioida ostamasi, tai jopa kirjastosta lainaamasi cd-levyt koneellesi?! Tajusin kuuntelevani kaiken musiikin koneelta, joten oli siis turha säilyttää niitä enää fyysisinä kappaleina. Luovuin levyistäni ja sain kirjahyllyyni enemmän tilaa. 

11. Telkkari

En tiedä pitäisikö tätä sanoa ääneen, mutta kaikilla perheenjäsenillämme on omat tietokoneet. Emme siis todellakaan tarvitse telkkaria!

12. DVD-levyt

Luovuin omista dvd-levyistäni jo kauan aikaa sitten, mutta mieheni ja lapseni ei halunnut vielä luopua omistaan :D 

13. Pyjama. 

Ei... En omista erillistä yöpukua, eikä itse asiassa kukaan muukaan perheenjäseneni. Nukun yleensä topissa, tai t-paidassa.

14. Maljakko

Emme koskaan osta kukkia, sillä mieheni on allerginen niille. Usein kiitimme kauniisti kukista, kun saimme niitä lahjaksi, mutta annoimme ne vaivihkaa takaisin antajalle. Pidin silti ihan liian kauan kukkamaljakkoa keittiönkaapissamme _varalla_, vaikken koskaan käyttänyt sitä. Luovuin siitä vasta viime kesänä. 

15. Juhlamekot 

En osta juhlamekkoja, vaan hankin vaatteita, joita voin käyttää juhlien jälkeen myös arjessa. 

16. Kynsilakat

ok... myönnän! En ikinä ole ollut mikään kynsilakka ihminen... 

17. Silitysrauta. 

Jos olen rehellinen, silitin vain, kun olin raskaana. Niin... Emme tarvitse silitysrautaa. Kuivaamme vaatteet tarvittaessa henkarissa, jossa ne suoristuu ihan riittävästi. 

18. Juhla-astiat. 

Meillä on ainoastaan ne astiat, joita käytämme joka päivä. Meillä ei siis ole erikseen kahviastiastoa tms. Uskalsin vihdoin luopua myös hopea-aterimista, jotka saimme häälahjaksi. Emme käyttäneet niitä koskaan! 

19. Yleispesuaineet

Käytän yleispesuaineena tiskiainetta. Jos tarvitsen jotain vahvempaa, turvaudun etikkaan. 

20. Käsilaukku

Pöllin joskus mieheltäni vanhan karttalaukun, mutta kun se hajosi, en halunnut hankki uutta. En oikeasti tarvi käsilaukkua mihinkään. Reppu ja syvät takintaskut ajaa asiansa <3 

Mitä sää et enää omista? 

- Riina

Kommentit

  1. Meillä ei ole enää mikroa, kahvinkeitintä eikä autoa. Paremmin pärjätään ilman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se on jännä, miten tollai näennäisesti pakollisia juttuja ilmankin pärjää ihan hyvin. Meilläkään ei ole mikroa, tai kahvinkeitintä (siis sähköistä sellaista), mutta auto löytyy. Kiva kun kävit lukemassa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit