Luovuin kosmetiikasta ja atooppinen ihoni parani.


Kasvoni punoitti ja iho oli rikki. Silmänympärysiho oli kuivaa, kuin sahara. Ihoni rypistyi ja halkeili. Taipeetkin oli auki ja päänahka kuiva ja hilseilevä. Syksystä kevääseen oli aina se pahin. Kesällä aurinko hiukan helpotti, muttei iho ollut aina ehjä sillonkaan. Nolotti ja välillä itketti. Peitin meikeillä pahimmat punoitukset piiloon ja toivoin, että kelpaisin. 

Meikit kuitenkin usein vain pahensivat tilannetta! Vaikka jokin meikkituote hetken sopikin, saatoin herkistyä sillekin myöhemmin. Se, että tuote herkälle iholle, tai tuoksuton, ei todellakaan aina riittänyt. Kokeilin myös luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta sekin tuntui ihan lottoomiselta. 

Kolmekymppiset läheni ja lopulta kyllästyin ja lopetin meikkaamisen. Ihoni kunto alkoi parantua pikku hiljaa, mutta aluksi oli vaikea sulattaa syntymälahjana saatuja tummia silmänalusia, tai finnejä, jotka ilmestyivät yleensä lähellä kuukautisia. 

Olin säästänyt kuitenkin muutaman meikkituotteen kaapinpohjalle "varmuuden vuoksi". Olin kerran lähdössä eräisiin juhliin ja yritin kyllä tehdä itselleni juhlameikin, mutta näytin mielestäni lähinnä hirveältä! Pyyhin meikit pois ja menin juhliin ilman meikkiä. Myönnän, että mietin kyllä, mitä toiset ajattelisivat, mutta oikeastaan mulla oli rennompi olo, kuin pitkään aikaan juhlissa. Mun ei enää tarvinnut peitellä atooppista ihoani meikin alle. Mun ei tarvinnut salailla. 

Luovuin lopulta kaikista meikeistä, puhdistusaineista ja rasvoista. Kortisonivoiteen jätin varuiksi, jos ihoni räjähtäisi uudelleen. Oon todennu ajan saatossa, että vähemmän on oikeesti enemmän myös atooppiselle iholle. Kun meikkejä ei tarvi pestä pois, puhdistan kasvojani muutenkin harvemmin. Huomaan, ettei se ole olleenkaan huono juttu iholleni! Jos teen jotain, niin ainekset löytyy keittiön kaapista. Kaurasta, mausteista ja ruokaöljystä saa tehtyä jo kaiken, mitä ihoni tarvii.

Onko sulla atooppinen iho ja miten hoidat sitä?

<3 Riina 

Kommentit

Suositut tekstit