VIHERVOIMAA MEHUSTUKSESTA!

  KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: ADLIBRIS 

Mehulinko oli keikkunut ostoslistallamme vaikka kuinka kauan. Olisin itse varmaan odottanut maailman tappiin asti, mutta mieheni päätti ostaa sen yhdellä kauppareissullamme, kun se oli niin tuntuvassa alennuksessa. Päällä luki isoin kirjaimin, että "nopea pestä". 

Ajattelin pitkään, että pärjäisimme blenderillä, mutta kokeilujen jälkeen en luopuisi kummastakaan! Olisi hiukan outoa tunkea smoothien sekaan porkkanaa ja muita vihanneksia, mutta vihermehussa ne on kultaa! Smoothiet ja mehustaminen on turvallinen tapa lisätä myös lasten ruokavalioon kasviksia. Myönnän, että arjessa se puolikiloa ei todellakaan muuten täyttyisi joka päivä.

Törmäsin kerran lehtijuttuun, jossa todettiin, ettei mehustus olisi terveydelle hyvä juttu. Esimerkkinä oli käytetty mehua, johon oli tungettu neljä appelsiinia. Naurahdin ääneen! Vihermehut on jotain ihan muuta! Hyvä sääntö on se, että mehussa olisi 70% vihreää (kuten kesäkurpitsaa, kurkkua, lehtikaalia, nokkosta, parsakaalia, yrttejä, vehnänorasta, pinaattina jne. ) 30% makeaa (kuten appelsiinia, päärynää,omenaa, ananasta, porkkanaa, mangoa jne).

Ostin tosin ensimmäisenä päivänä valtavan lehtisellerin, mutta tajusin hyvin nopeasti, että vatsani kestää sitä raakana vain maltillisia määriä. Se ei silti sammuttanut mehustusintoa. Konehan veti sisäänsä kaiken! Omenat, pinaatit, parsakaalit ja vehnänoraatkin (kunhan vehnänoraita hiukan pilkkoi ja laittoi samaan aikaan esimerkiksi porkkanan kanssa).  Sain maustettua mehuni ihanalla inkiväärillä ja jos kaupassa oli luomu sitruunat loppu, turvauduin Foodinin sitruunamehupulloon. Löysin Tara Langen Vihermehu* kirjan ja sieltä löytyi hyvä lista vatsalle hellemmistä Fodmap kasviksista, joten mehustettavaa kyllä löytyy, jos joku ei heti sovi! 

Vihermehuja ei tarvita välttämättä kannukaupalla, vaan yksikin pieni lasillinen riittää! Se on jo todellinen vitamiinipommi! 

Aika jännä juttu oli se, että vihermehusta tulee muuten jano! Veden juonti ei tosin koskaan ole pahasta, joten tuleepahan juotua enemmän vettä. 

Odotan myös innolla,  että kevään myötä pääsen testailemaan nokkosta vihermehun seassa. Sen sentään tunnistan, vaikken muuten pahemmin hortoile. 

Ai niin! Yksi tärkeä muistutus vielä.... Mehulinko on hyvä pestä heti! Silloin huuhtelu on vielä helppoa. Smoothiee tehdessä olen huomannut, että  blenderin pesu on kamalaa, jos marjamössö ehtii kuivahtaa blenderin pinnoille! En edes halua tietää millaista olisi pestä mehustimen osia kuivuneesta kasvismöhnästä. 

Palaan vielä blogissani myöhemminkin mehustamiseen, kunhan olen testaillut hommaa lisää! 

Oletko sinä jo kokeillut mehustamista`?

- Riina

Ps. Suosittelen lämmöllä Tara Langen Vihermehu, Elinvoimaa luonnosta - kirjaa* ! Se on tuhti paketti mehustuksesta! 

Kommentit

Suositut tekstit