Alusvaatteet ja minimalismi

 


Sähköpostiini tupsahti yhteistyöehdostus alusvaatteista. Ne oli huippu kauniita, pitsisiä, toiset hieman läpinäkyviä ja vähän rajujakin.... Niin, ja vastuullisesti tuotettuja! Minä kipristelin varpaitani ja katselin pystyviikattuja yli 10 vuotta vanhoja alushousuja vetolaatikossa. Rintaliivejä en kolmenkympin jälkeen ollut edes käyttänyt muutamaa pönötysjuhlaa ja lääkärireissua lukuunottamatta. En tarvinut yksikään uusia alusvaatteita, mutta vähän kyllä teki mieli osallistua... 

Vaatteet on mulle kuitenkin ennen kaikkea suoja. Ostan vaatekappaleita vain tarpeeseen ja jos alushousut kestää yli kymmenen vuotta jumputusta, pesua ja käyttöä, niin en varmastikaan vaihda uusiin! 

Pienirintaisena rintaliivit on mulle ihan turha kapistus! En tarvitse liivejä edes urheillessa. Omistan tasan yhdet liivit, enkä edes muista, koska viimeksi olisin pukenut ne päälleni. En kaipaa sitä epämukavaa tunnetta hiukkaakaan!

Toisaalta naisille asetetaan hirveät paineet löytää ne "sopivat liivit", Jos rintaliivit tuntuu ärsyttävältä, niin olen kuullut huhua, että jossain on kuulemma ne mystiset "täydellisen istuvat rintaliivit".  Ainoa vaan, että niistä saa pulittaa kunnolla euroja ja juuri kun ne istuu, tulet raskaaksi, eikä rinnat todellakaan palaa aina entiseen kuosiin, kun vihdoin saat "oman kehosi takaisin". Koko homma alkaa alusta ja  sitten metsästät taas niitä täydellisiä liivejä...  Huh huh! 

Vaikka naiskehon omaavan rintaliivittömyys on koko ajan yleisempää, niin huomaan edelleen itse hiukan varmistelevani oikeuttani liivittömyyteen. Saatan kysyä ennen kauppaan lähtöä, että "eihän tää paita oo liian törkee?!". 

Naisen odotetaan peittävän, nyppivän, ajelevan, paketoivan ja puunaavan kehojaan, sekä mahtuvan ahtaisiin muotteihin. Saatetaan jännittää etikettivirheitä ja sitä, ettei uskottavuus vaan kärsisi, jos nännit kuultaa paidan läpi, tai ihokarvat on ajelematta. Kuitenkin pukeutumissäännöt, jotka koskee vain naistyypillisiä kehoja, on vallankäyttöä!

Ikä ja raskaudet tekee väkisinkin muutoksia kehoon. Imetyksien jälkeen rintojen pyöreys on kadonnut. Iho veltostuu ja rinnat ehkä vähän riippuu. Toisaalta taas ikä on tuonut myös armollisuutta kehoa kohtaan. Kaiken ei oo pakko olla ihan täydellistä. Tää on keho, joka on kestänyt aika moisia juttuja... 

Mulla on nännit, jotka on niin nököttävät, että ne todellakin  näkyy paidan läpi... mutta olisi jotenkin typerää askarella nänniteippien kanssa vain sen takia, ettei kukaan nyt vaan pahastuisi!

Suljin sähköpostin ja totesin, että juuri nyt en tarvitse uusia alusvaatteita. Voi olla, että ostan sitten ne super kauniit pitsiset alushousut, kun nämä joskus hajoaa. 

Riina 


Kommentit

Suositut tekstit